Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim zagrać?

patolek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie każda postać jest dobra, tylko zależy od tego jak ją się posługuje.

Kim Ci się będzie grało lepiej, tym graj.

Ja polecam wojownika, mi nim najlepiej się gra.

Opublikowano

Skoro lubisz klasy typowo magiczne to polecam:

-Mag

-Bard

-Kleryk

Kleryk postać bardzo przydatna. Zawsze wezmą Cie na jakąś instancję/ zrobią z Tobą pt. Dodatkowo sama w sobie jest to postać dobra, na wyższych lvl

Mag- Mamy do wyboru albo zaklinacza, albo...maga? Nie pamiętam polskiej nazwy. Zaklinacz pod pve (przywołuje duchy), mag pod pvp. Mimo to obydwie profesje bardzo dobrze sobie radzą w tym i w tym

Bard- połączenie maga i kleryka, tu masz o nim więcej:

http://www.mpcforum.pl/topic/1095863-pytanie-wskazowki-dotyczace-gry-dla-barda/

Edit; Jeszcze jest kantor, jest to druga profesja Kapłana (Kleryk i Kantor) tez dobra postać. Również posiada buffy, ale jest bardziej nastawiona na grę w pojedynkę (bardziej pod pve).

Opublikowano

Kapłan ,Kapłan.To graj wtedy Clerem na insty potrzebny bo wiadomka musi wyhealować pt ,chociaż cler może też być dobrym dpsem na instach więc jest postacią na czasie a akurat mało ich troche.

Co do sorca i SM (spiritmaster) i znowu spotykam się z śmiesznym tłumaczeniem :D Powinien być władca żywiołów czy coś a nie zaklinacz ...

Sorc to podstawa na różnego typu insty duży dps robi,SM to bardziej postać która zadaje dps w czasie, wrzuca doty etc etc. ściąga debuffy

A gadanie że jedna postać pvp a druga pve jest kompletną bzdurą ,każda postać dobrze radzi sobie w pvp jak i pve wystarczy ogarniać :)

Bla BLa BLa nudne to

No a Chanter to postać ,która jak tam wspomniałaś ma dużą gamme buffów i iiii mantry ! Dlatego też jest postacią ,która jest chętnie brana na insty.Dodam że na niektorych instach chanter da rade wyhealowac pt bez clera.

Nie czaruj.

Opublikowano

Kapłan ,Kapłan.To graj wtedy Clerem na insty potrzebny bo wiadomka musi wyhealować pt ,chociaż cler może też być dobrym dpsem na instach więc jest postacią na czasie a akurat mało ich troche.

Co do sorca i SM (spiritmaster) i znowu spotykam się z śmiesznym tłumaczeniem :D Powinien być władca żywiołów czy coś a nie zaklinacz ...

Sorc to podstawa na różnego typu insty duży dps robi,SM to bardziej postać która zadaje dps w czasie, wrzuca doty etc etc.

A gadanie że jedna postać pvp a druga pve jest kompletną bzdurą ,każda postać dobrze radzi sobie w pvp jak i pve wystarczy ogarniać :)

Bla BLa BLa nudne to

Wiesz, sa postacie/profesje, które przykładowo lepiej sobie radzą z pvp, a inne są idealne na pve. To fakt, że zależny od umiejętności gracza oraz dobrego prowadzenia postaci, ale prawda jest taka, że można to ocenić dopiero po 60lvl według mnie ;-)

Taki przykład: Snajper/gunner i templar. Mając ten sam lvl, ten sam set, etc, itp, idt poniżej 60 lvl. Kiedy walczą jest większe prawdopodobieństwo, że gunner wygra z powodu skilli dystansowych. To samo tyczy się rangera.

Albo ranger i bard/kleryk. Co z tego, ze ranger puści całą serie krytów, skoro bard/kler to ulecza i zdołają się "obronić"? ;-)

Niestety, ja wiem, że to jest Aion i tutaj jest wszystko możliwe, ale mimo wszystko jest to gra MMO i zawsze, ale to zawsze jest nastawienie na profesje lepiej przystosowane do pve i do pvp ;-)

Później to się zmienia, ale to wymaga juz naprawde dużej wiedzy na temat swojej postaci.

Opublikowano

Nie mam "stażu" z grą ale z własnych obserwacji widzę, że Inżynierowie sobie dobrze radzą i w pvp i pvm.

Osobiście (aktualnie) gram wojownikiem, od krótkiej chwili Templariuszem i nie ma dla mnie żadnej przeszody B)

Opublikowano

Wiesz, sa postacie/profesje, które przykładowo lepiej sobie radzą z pvp, a inne są idealne na pve. To fakt, że zależny od umiejętności gracza oraz dobrego prowadzenia postaci, ale prawda jest taka, że można to ocenić dopiero po 60lvl według mnie ;-)

Taki przykład: Snajper/gunner i templar. Mając ten sam lvl, ten sam set, etc, itp, idt poniżej 60 lvl. Kiedy walczą jest większe prawdopodobieństwo, że gunner wygra z powodu skilli dystansowych. To samo tyczy się rangera.

Albo ranger i bard/kleryk. Co z tego, ze ranger puści całą serie krytów, skoro bard/kler to ulecza i zdołają się "obronić"? ;-)

Niestety, ja wiem, że to jest Aion i tutaj jest wszystko możliwe, ale mimo wszystko jest to gra MMO i zawsze, ale to zawsze jest nastawienie na profesje lepiej przystosowane do pve i do pvp ;-)

Później to się zmienia, ale to wymaga juz naprawde dużej wiedzy na temat swojej postaci.

W takich momentach kiedy gunn puszcza serie swoich combosów trzeba zerwać,niestety trzeba wiedzieć w jakim momencie itd/.

Nie czaruj.

Opublikowano

Nie mam "stażu" z grą ale z własnych obserwacji widzę, że Inżynierowie sobie dobrze radzą i w pvp i pvm.

Osobiście (aktualnie) gram wojownikiem, od krótkiej chwili Templariuszem i nie ma dla mnie żadnej przeszody B)

Gunner to taka magiczna wersja rangera. Ale czy ja wiem, czy jest taki super w pve i pvp... Gram aktualnie ta postacią i w sumie fakt, na początek jest to jedna z profesji, która nabije najszybciej ten 30 lvl. Później już jest trochę ciężej. Podwójna bron robi swoje. No i dość dobra, chodź wolna armata, na bossy idealna :P

Opublikowano

Ja gram Kantorką i muszę przyznać, że jestem nią zachwycona :) W metinie zawsze grałam szamanką (ew. ninją, ale to głównie 4fun pod pvp), oglądam duużo anime, stąd moje zamiłowanie do tego typu klasy. Jako, że jestem raczej typem indywidualistki, wybrałam taką profesję, bo właściwie grając Kantorem, nie musisz grać z kimś, żeby dawać radę :)
No i te śmieszne odgłosy podczas buffowania, haha, sama przyjemność dla uszu!

Polecam Kantorkę :)

bez%C2%A0tytulu.jpg
Ora o namaeru na yo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...